Mitsubishi Electric past BC controller aan

Mitsubishi Electric past BC controller aan
22 sep 2010

Flareconnecties worden vervangen door hardsoldeer aansluitingen

Nederland staat bovenaan als het gaat om minimale lekpercentages in koelinstallaties. Het vakmanschap van de Nederlandse monteurs en de strenge STEK eisen waar onze installateurs en monteurs aan moeten voldoen zijn hier de basis van.

Toch is Mitsubishi Electric als fabrikant ook altijd bezig potentiële lekkages te voorkomen door aanpassingen in haar systemen. Het interne druktest systeem waardoor aansluiten van metersets niet meer noodzakelijk is, is hier een voorbeeld van.

 

Vanaf begin 2010 komt Mitsubishi Electric tevens met een vernieuwde uitvoering van haar BC controlers. De flareconnecties zijn hierbij vervangen door hardsoldeer aansluitingen. Gesoldeerde koppelingen hebben een hogere lekdichtheid waardoor de kans op uitstoot van F gassen verder te verminderen.

Deze relatief kleine aanpassing aan het systeem past volledig in de policy van Mitsubishi Electric om de uitstoot van broeikas gassen tot en met 2021 met 30% te verminderen zowel in het productieproces als tijdens de levensduur van haar apparatuur. Efficiëntere werking en dus energiebesparing is een van de methodes die toegepast worden maar ook optimalisering van de installatie van de apparatuur past in deze enviromental policy 2021.

 
Terug naar het overzicht