Alklima behoort tot de beste werkgevers van Nederland

20 apr 2011

Officiële classificering van Great Place to Work

Alblasserdam, 20 april 2011 -  Het Great Place to Work Institute heeft middels een intensief proces van onderzoek, analyse en evaluatie een lijst opgesteld van de beste werkgevers in Nederland. Alklima, exclusief importeur van de klimaatsystemen van Mitsubishi Electric, behoort volgens het instituut tot een van de honderd beste werkgevers in de Europese Unie.

 

Alklima heeft het predikaat Great Place to Work verworven in de categorie Small & Young Entreprises (SYE). Hieronder vallen alle bedrijven waar tussen de twintig en vijftig medewerkers werkzaam zijn. Alklima heeft in deze lijst de zesde plek van de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland behaald.

Great Place to Work stelt ieder jaar in veertig landen lijsten samen van bedrijven waarvan de werknemers zeer tevreden zijn over hun werkgever en het management. Hierbij worden de volgende vijf aspecten beoordeeld: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. De werknemers van de best beoordeelde organisaties hebben vertrouwen in de mensen voor wie zij werken. Daarnaast zijn ze trots op hun werkgever en hebben zij veel plezier in de samenwerking met collega’s.

‘Ik ben erg trots dat Alklima behoort tot de beste werkgevers van Nederland’, zegt Arjen de Jong, algemeen directeur van Alklima. ‘De relatie met werknemers is binnen Alklima een belangrijk speerpunt. We steken veel energie in een informele en open werkomgeving. We streven al jaren naar een zeer persoonlijke relatie met ons personeel en geven hun de ruimte om zich te kunnen doorontwikkelen. Hierdoor kennen wij een laag verloop in de organisatie.’

Volgens De Jong komt de erkenning op het juiste moment. ‘Gezien het feit dat we het afgelopen jaar hard zijn gegroeid, zijn we weer druk op zoek naar nieuw personeel. Dankzij de officiële classificering van Great Place to Work heeft onafhankelijk onderzoek aangetoond dat werken bij Alklima leuk is.’

 
Terug naar het overzicht