3D-tekeningen voor BIM beschikbaar

3D-tekeningen voor BIM beschikbaar
12 jun 2012

Via alklima.nl kunt u vanaf nu naast de diverse handleidingen van de producten en de AUTOCAD tekeningen nu ook 3-D bestanden downloaden in een RFA bestandsindeling die gebruikt kan worden voor BIM. BIM staat voor ‘Bouw Informatie Model’ en is een 3D-‘teken’ omgeving en managementtool waarin alle partijen die een belangrijke rol spelen in het bouwproces samenwerken.

 

Alle betrokken partijen werken met hetzelfde concept dat voor iedereen direct toegankelijk is en waarin iedereen zijn eigen input levert. Alles wordt perfect op elkaar afgestemd zodat ontwerpfouten en misverstanden worden voorkomen. De Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat eisen al het gebruik van BIM in hun contracten. De verwachting is dat BIM de standaard wordt in de bouwwereld en hier spelen we graag op in door u nu alvast te voorzien van de benodigde input en informatie.

De genoemde RFA bestanden zijn gemakkelijk te integreren in uw 3-D ontwerp van uw project en zijn specifiek opgesteld voor de toepassing in tekensoftware zoals bijvoorbeeld Revit. De beschikbaarheid van de bestanden stelt u in staat om met één simpele muisklik de systemen van Mitsubishi Electric met alle eigenschappen te integreren in uw 3-D ontwerp binnen BIM.
 
Op www.alklima.nl staan nu al een grote hoeveelheid aan bestanden beschikbaar maar bezien de grote hoeveelheid producten is de database is momenteel nog niet geheel compleet. Aan de verdere completering van de database wordt hard gewerkt maar we wilde u dit nieuws toch niet onthouden.

 
Terug naar het overzicht