Werknemers willen frisse lucht

Werknemers willen frisse lucht
26 jun 2012
Alblasserdam, 26 juni 2012 - Gebrek aan concentratie, vermoeidheid, hoofdpijn en ziekteverzuim. Het kunnen gevolgen zijn van slechte ventilatie van de werkplek. Ongezonde werkplekken zijn regelmatig in het nieuws. Zo blijkt dat maar bij liefst 40 procent van de gevallen een werkplek teveel schadelijke schimmels en bacteriën worden gemeten. Daarnaast is de fijnstofconcentratie veelal te hoog en de luchtvochtigheid veel te laag.*
 
 
 
 
 
Slechte ventilatie kan een te hoog CO2-gehalte veroorzaken, waardoor schadelijke schimmels en bacteriën hun kans krijgen en teveel fijnstof in het kantoor blijft hangen. Ook uit het nationale werkplekonderzoek van 2011 bleek dat de hoeveelheid frisse lucht (47%) na ‘contact met collega's’ (59%) op de tweede plaats stond van wensen van werknemers.
 

ClimateCare

De ClimateCare klimaatsystemen van Mistubishi Electric filteren en ontvochtigen de ruimte en zorgen voor koeling en verwarming. Daarbij kunnen verschillende ruimtes naar wens worden afgestemd, zodat het klimaat in alle werkruimtes prettig aanvoelt. Doordat de klimaatsystemen fluisterstil zijn, kunnen ze ook worden toegepast in ruimtes waar geconcentreerd gewerkt moet worden.
 

Energiezuinig

Dankzij de inverter-warmtepomptechnologie behoren de systemen tot de meest efficiënte klimaatoplossingen.
De CO2-uitstoot van de installatie wordt met 50 tot wel 100% verlaagd, in vergelijking met conventionele klimaatsystemen. In het Nederlandse klimaat is een besparing mogelijk tot wel 60% op de energierekening.
 

Goede  werkgever

Ondanks het economische klimaat is het voor werkgevers vaak lastig goed gekwalificeerd personeel te vinden. ‘Werkgevers die personeel willen vinden en houden, zullen ervoor moeten zorgen dat er een comfortabel binnenklimaat heerst’, zegt Arjen de Jong, directeur van Alklima, importeur van de Mistubishi Electric klimaatsystemen. Alklima behoorde in 2011 volgens het Great Place to Work Institute tot één van de honderd beste werkgevers van Nederland. ‘Geen werkgever wil toch dat het personeel niet geconcentreerd kan werken en ziek wordt van het klimaat?’ 
 
*Onderzoek van ingenieursbureau Search in opdracht van de Vereniging Schoonmaak Research
 
Terug naar het overzicht