Alklima en Duraklima op Installatie Vakbeurs Hardenberg

3 sep 2012

Toekomstgericht ondernemen met nieuwe producten Mitsubishi Electric
 

Alblasserdam, 3 september 2012 - Bezoekers aan de stand van Alklima/Duraklima tijdens de Installatie Vakbeurs (11 t/m 13 september Hardenberg) komen alles te weten over de Ecodesign-richtlijn die per 1 januari 2013 van kracht wordt. Bezoekers wordt een kijkje gegund op de nieuwe RAC FH serie, die begin 2013 wordt geïntroduceerd. Tenslotte is de nieuwe Next Generation Hydrobox voor de Ecodan warmtepompsystemen op de stand opgesteld. Bezoekers zijn welkom bij Alklima/Duraklima in hal 4, stand 464.

 

Alklima, exclusief importeur van Mitsubishi Cooling and Heating, en Duraklima zijn van 11 tot 13 september te vinden op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. Samen richten zij zich op installateurs en adviseurs, om goed voorbereid 2013 in te gaan. Dat is nodig, want per 1 januari 2013 wordt de Europese Ecodesign-richtlijn van kracht voor lucht-lucht warmtepompen en/of airconditioners tot 12 kW. Deze ErP-richtlijn stelt grenzen aan energieverbruik en geluidswaarden van deze apparatuur. Energie-efficiënte warmtepompen die voldoen aan de regeling zijn nu al beschikbaar bij Mitsubishi Electric. Belangrijk nieuws dus voor installateurs en adviseurs die in het najaar bezig gaan met voorbereidingen voor bouwprojecten in 2013.

Nieuwe eisen aan warmtepompen

De ErP-richtlijn, bekend van het verbod op gloeilampen, geldt per 1 januari ook voor warmtepompen met een bereik tot 12 kW koelvermogen. Klimaatunits die niet voldoen aan de nieuwe minimumcriteria met betrekking tot hun energie-efficiëntie, mogen vanaf 1 januari 2013 niet meer in de EU worden ingevoerd. Op de stand van Alklima krijgen bezoekers voorlichting over deze richtlijn en de consequenties die deze heeft voor installateurs en adviseurs.

Sneak preview

Alklima gunt bezoekers ook alvast een kijkje in de toekomst, met een korte blik op de nieuwe serie RAC wandunits, de FH serie, die ruimschoots voldoet aan de ErP-richtlijn. De FH serie kent een doordacht design en is voorzien van innovatieve technologie die zorgt voor optimaal comfort en een gezond binnenklimaat. Door slimme sensoren en Natural Flow luchtverplaatsing is het comfort van de wandunit optimaal.

Hydrobox voor Ecodan

Tenslotte toont Duraklima, die samen met Alklima op de stand te vinden is, de Hydrobox binnenunit voor verwarming en koeling van het Ecodan warmtepompsysteem. Deze Next Generation Hydrobox van Mitsubishi Electric zit vol met slimme snufjes die het Ecodan systeem nog energie-efficiënter maken. Installatie van de Hydrobox is eenvoudig dank zij de SD-kaart.


 
Alklima en Duraklima nodigen iedereen van harte uit in de Evenementenhal Hardenberg, hal 4, stand 464. 

 

 
Terug naar het overzicht