Alklima platinum partner op congres TU Eindhoven

9 maa 2015

Iedere twee jaar organiseert CHEOPS, de studievereniging van Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), een symposium of congres. Het volgende congres, Shifting Perspectives, zal plaats vinden op 12 maart 2015 op de campus van de TU/e. Gedurende deze dag zal de focus liggen op het creëren van een platform voor discussie en dialoog door lezingen, casestudies en workshops. alle disciplines binnen bouwkunde zullen ter tafel komen waardoor een congres ontstaat voor studenten, medewerkers en professoren en externe professionals.

 

Daan Roosegaarde Keynote speaker

Naast de verschillende interessante sprekers tijdens het congres is Daan Roosegaarde de meest in het oogspringende. De Nederlandse pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper, die studeerde aan de Academie voor de Kunst en Industrie AKI Enschede en het Berlage Instituut in Rotterdam is de keynote speaker tijdens het congres. Sinds 2003 wordt in Nederland de Kunstenaar van het Jaar gekozen. Dat gebeurt in de Kunstweek. Het primaire doel van deze week is om Nederlandse kunst en kunstenaars onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Daan werd dit jaar tot Talent van het jaar verkozen.

  
Alklima platinum sponsor

Alklima ondersteund dit congres als platinum partner. Het congres heeft als thema de veranderende rollen binnen de bouw. In de aanloop hiervan gaf Ing. Remco Onder de Linden namens Alklima een lezing aan studenten over het slim omgaan met energie in een gebouw. Ook ging hij in op het toepassen van klimaatbeheersing, het 'groener' maken van gebouwen en waarom dit belangrijk is.

De studenten vonden het leuk, werden bij het verhaal betrokken en waren kritisch; er was stof tot praten en er werden veel vragen gesteld. Een mooi voorbeeld van de combinatie leer en vermaak!

Foto: copyright Shifting Perspectives 2015

 
Terug naar het overzicht