Eerste WTW-systeem met EIA-subsidie

1 jul 2015

Mitsubishi Electric verlaagt met de nieuwe Lossnay WTW-units het energieverbruik en geluidproductie spectaculair. Daardoor is dit het eerste decentrale ventilatieconcept waarvoor via de Energie Investeringsaftrek (EIA) 41,5% fiscaal voordeel geldt. Bovendien voldoet het systeem volledig aan het PvE Frisse Scholen. 

Lossnay WTW-units zijn zogeheten kruisstroomwisselaars, die verse lucht in de ruimte brengen en  gelijktijdig de vervuilde binnenlucht afvoeren. De uitwisseling  van  temperatuur en vocht, tot 88% rendement, vermindert de belasting van het klimaatsysteem aanzienlijk. De prijzen van de nieuwe units zijn (nagenoeg) onveranderd.

 

Luchthoeveelheden 25, 50, 75 en 100%

Waar vergelijkbare systemen de 50%-ventilatiestand als minimale luchthoeveelheid aanhouden, laat de Lossnay-unit zich terugregelen tot zelfs 25%. Dé oplossing voor talloze situaties waar de ventilatievraag lager is dan 50% en hoogventileren niet nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleinere bezettingen van schoolklassen of vergaderruimten.

62W versus 129W 

De nieuwe DC-fanmotoren kennen een lager opgenomen vermogen. In vergelijking met zijn voorganger LGH-25RX5 verbruikt de nieuwe LGH-25RVX bij een capaciteit van 250 m3 per uur slechts 62W versus de oorspronkelijke 129W. Dankzij deze prestaties is het systeem niet alleen compliant met EN 13053, voldoet aan het Pakket van Eisen Frisse Scholen, maar komt ook in aanmerking voor Energie Investeringsaftrek.

Vanaf 17 dB(a)

Dankzij de lagere toerentallen zijn de units de stilste in de markt van decentrale ventilatiesystemen met niveaus vanaf 17 dB(A).

Maximale flexibiliteit en compatibiliteit

De units zijn makkelijker dan ooit te integreren in gebouwmanagementsystemen. Ook laten ze zich uitstekend door installaties van andere merken dan Mitsubishi aansturen. Verder zijn er uitgebreidere montagemogelijkheden en is een EU F7-filter beschikbaar.

 
 
Terug naar het overzicht