Alklima College reikt eerste mbo-diploma’s uit

3 jul 2015

Alle studenten Inspectiemonteur koudetechniek geslaagd

De eerste jaargang van de mbo-3-opleiding speciaal voor Inspectiemonteurs koudetechniek is succesvol afgesloten. Alle deelnemers hebben binnen een jaar het officiële mbo-diploma behaald. Deze unieke opleiding is een initiatief van Alklima /Mitsubishi Electric, NCVB Bedrijfsopleidingen en technisch opleider ROVC.

Ook in de klimaatbeheersing ontstaat er een steeds nijpender tekort aan goed opgeleide technici. Met name als het gaat om inspectiemonteurs met kennis van koudetechniek, luchtbehandeling, en elektro-, meet- en regeltechniek. Vanuit de filosofie ‘Samenwerken met meerwaarde’ ontwikkelde Alklima binnen het Alklima College in Alblasserdam een opleiding die uitstekend op de praktijk aansluit. Deze volwaardige mbo-opleiding staat exclusief voor medewerkers van installatiepartners open.

 

Grote belangstelling

De belangstelling voor de eerste jaargang was groot. Installateurs Aaftink, Bennink, Heeboss, HODI, Verspeek, Klik, Stonecold, Kalisvaart, Multitechniek, Van Galen, Van Berkum, en Unica stuurden hun servicemonteurs terug de schoolbanken in voor een combinatie van theorie- en praktijkonderwijs. Het is voor zowel werkgever als werknemer een waardevolle aanvulling. De cursisten ontvangen de meest actuele en geaccrediteerde mbo-opleiding in het vakgebied waarin bovendien uitgebreid aandacht is voor persoonlijke vaardigheden, zoals samenwerken, organiseren, en rapporteren. Werkgevers profiteren van beter geschoold en gemotiveerd personeel, een stijgende kwaliteit en (dus) reductie van faalkosten.

Nieuwe inschrijving geopend

In september start het schooljaar 2015-2016. De totale opleiding omvat 34 bijeenkomsten op woensdagen van 14.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal veertien personen. Na succesvolle afronding ontvangen de deelnemers het officiële mbo-3-diploma Inspectiemonteur koudetechniek. De kosten van de opleiding zijn nul (€ 0,-) na aftrek van de RVO- en OTIB-subsidies. Voor meer informatie en aanmelden, zie alklima-college.nl. 

 
 
Terug naar het overzicht