Mitsubishi Electric klimaatsystemen wint internationale designprijs

16 jul 2015

Red Dot Award voor Mitsubishi Electric Zen - Design Unit 

“Een overtuigende symbiose van energiezuinige technologie en minimalistisch, elegant design.” Zo omschreef de jury de Kirigamine Zen MSZ-EF-serie. Met een geluidsniveau van slechts 21 dB(A) is de wandunit bovendien de stilste in zijn klasse. Deze fraaie aanwinst in woonruimtes of op kantoor is uit voorraad leverbaar door importeur Alklima bv.
 
Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Red Dot Awards eind juni in Essen werd Mitsubishi Electric uitgeroepen tot winnaar in de categorie Heating and air conditioning technology. De Kirigamine MSZ-EF ZEN (kortweg ZEN) is een warmtepompsysteem dat zowel kan koelen als verwarmen. Verkrijgbaar in vijf verschillende capaciteiten, en in de drie kleuren wit, zilver en zwart. De ZEN is voorzien van het hoogwaardige Nano Platinumfilter dat niet alleen stof maar ook pollen en nare geurtjes uit de lucht filtert; de naam Kirigamine verwijst daarom naar een berg waar de schoonste lucht van Japan te vinden is. 
 

Over de Red Dot Award

De Red Dot Award is de jaarlijkse internationale designprijs die wordt uitgereikt in 31 categorieën, waaronderenergiesystemen. De rode stip is sinds 1954 uitgegroeid tot een van de belangrijkste kwaliteitskeurmerken voor producten die grensverleggende functionaliteit en innovatief ontwerp weten te combineren. De onderscheiden producten mogen het predicaat ‘Best of the Best’ dragen.
 
Terug naar het overzicht