Gehele Mitsubishi Electric-assortiment warmtepompen A++ label

29 jan 2016

Minimaal € 2.300,- subsidie voor particulier en bedrijf

Het aanbieden van warmtepompinstallaties is nog aantrekkelijker geworden. Voor alle Mitsubishi Electric-warmtepompsystemen stelt de overheid namelijk minimaal € 2.300,- ISDE-subsidie beschikbaar. Bovendien is deze subsidie ook toegankelijk voor particulieren, stichtingen en andere opdrachtgevers die niet voor EIA in aanmerking komen. Daarmee hebben adviseur en installateur een sterke troef in handen tijdens het advies- en verkoopgesprek.

 

De nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) stelt de tegemoetkoming afhankelijk van het rendement. Voor warmtepompen met het gewone A-label bedraagt de subsidie € 2.000,-. Mitsubishi Electric is het enige merk waarvan alle ruim vijftig warmtepompcombinaties het hoogste A++ label hebben. Zij komen daarom in aanmerking voor minimaal € 2.300,- (tot 10 kW), en voor iedere kW extra vermogen komt er nog € 100,- subsidie bij. Door het hoge A++ rendement en de bijbehorende hoge subsidie zal de terugverdientijd van het warmtepomp systeem aanzienlijk worden verkort en kan er over de levensduur van het systeem uiteindelijk een 25% grotere besparing worden gerealiseerd. 

Voor iedereen

Anders dan bij de bestaande Energie Investeringsaftrek (EIA) verloopt de subsidie niet via een verrekening met de fiscale winst, maar wordt rechtstreeks uitbetaald. Daardoor is de subsidie beschikbaar voor iedereen, van particulier en thuiswerkende zzp’er, tot stichtingen (zoals scholen), verenigingen (zoals VvE’s) en woningcorporaties. En natuurlijk voor bedrijven. De opdrachtgever dient de subsidieaanvraag zelf in, dus de ISDE betekent geen extra papierwerk voor de branche.

Deskundige begeleiding

Naast een hoogwaardig A++ assortiment biedt Alklima / Mitsubishi Electric ook deskundige begeleiding tijdens het advies-, engineering- en installatietraject. Dankzij actieve samenwerking met overheid, woningcorporaties en grote aannemers is er al veel ervaring opgebouwd bij de uitvoering van projecten als de Stroomversnelling en overige Nul-op-de-meter projecten door heel het land. Deze kennis is volledig beschikbaar voor de branche. Zo is het team van warmtepompspecialisten van importeur Alklima bv rechtstreeks bereikbaar via  078 - 615 00 00.

 

 

 
Terug naar het overzicht