Mitsubishi Electric neemt beursbezoeker mee op The Road to All-Electric

2 sep 2016

Duurzame stad realiteit op stand 512 Installatievakbeurs Hardenberg

Volledig elektrische klimaatsystemen voor tapwater, koeling en verwarming is de bewezen realiteit van vandaag. Na het bungeejumpen in 2014 en de 3D-printer in 2015 neemt Alklima bv/Mitsubishi Electric de beursbezoeker dit jaar mee op een Roadtrip door de moderne stad vol met de meest actuele duurzame elektrische klimaattechnologie.

 

 

De bedrijfsnaam zegt het al: Mitsubishi Electric richt zich volledig op de energie van de toekomst. Dat wil zeggen: de energie mét de toekomst, want elektriciteit vormt nu al een volwaardige en krachtige bron achter complete klimaatsystemen voor iedere schaalgrootte en gebruiksdoel. Op stand 512 voert de Roadtrip langs woningen, scholen, winkels, hotels en kantoren met elk hun specifieke oplossingen in all-electric en nul-op-de-meter. Daarbij komen talloze reeds gerealiseerde projecten in beeld.

Productinnovaties

Bovendien zijn er diverse technologische innovaties aanwezig, waaronder de PQ-unit, Hyper Heating-modellen, en het nieuwe warmtepomp Thermoscreens luchtgordijn. De watergevoerde PQ-condensorunits realiseren dankzij onder meer de modulerende bronpompaansturing, de variabele verdampingstemperatuur op basis van binnenactiviteit en de dual setpoint rendementsverbeteringen tot vijftig procent. De Hyper Heating-range levert uitzonderlijke prestaties, zelfs bij lage buitentemperaturen tot -25°C. Het nieuwe HX2 luchtgordijn van Thermoscreens dat kan koelen en verwarmen, is speciaal ontwikkeld voor de productlijnen. Mr Slim en City Multi VRF.

Hoogste subsidies

Mitsubishi Electric is het enige merk waarvan alle ruim vijftig warmtepompcombinaties, inclusief de Ecodan-warmtepompconcepten, het hoogste A++-label hebben. Zij komen daarom in aanmerking voor minimaal € 2.300,- (tot 10 kW), en voor iedere kW extra vermogen komt er nog € 100,- subsidie bij. Het hoge A++-rendement en de bijbehorende hoge subsidie verkorten de terugverdientijd van het warmtepompsysteem aanzienlijk, en realiseren over de levensduur van het systeem uiteindelijk een tot 25% grotere besparing

 

 

 
Terug naar het overzicht