Redundantie of backupregeling

Van de Mr. Slim-serie is bekend dat de units een hoge voelbare warmtecapaciteit hebben. Daarom worden ze vaak in computerruimten toegepast. Omdat men vaak kiest twee systemen in deze ruimtes te plaatsen, is deze nieuwe redundantieregeling ideaal.

Alle binnen- en buitenunits van de Mr. Slim-serie krijgen standaard de beschikking over deze zogenaamde redundantie of backupregeling. Vooral in technische ruimten waar bijvoorbeeld een tweede unit als backup staat, is er een groot voor­deel bij deze regeling. Voor deze functie zijn geen extra optionele toebehoren nodig. Alleen de PAR­21MAA volstaat.

De beide systemen wisselen automatisch van bedrijf volgens een ingegeven schema van 1 tot 28 dagen. Hierdoor zullen de units evenveel draaiuren maken. Mocht één van de systemen door storing uitvallen, dan start de ander automatisch op. Ook als, om wat voor reden ook, de temperatuur in de ruimte te hoog wordt, zal de tweede unit bijkomen. Als de  ingestelde temperatuur wordt gehaald wordt zal de tweede unit weer uitschakelen.

* Werkt niet op SUZ.