City Multi Design Tool

Met het Design Tool-softwarepakket van Mitsubishi Electric is het  mogelijk om op eenvoudige wijze een City Multi VRF-, Mr. Slim- of RAC-systeem te ontwerpen. Door middel van het ‘drag & drop’-principe kunnen leidingdiameters, bekabeling, adressering, limieten en koudemiddelvulling van één of meerdere systemen worden bepaald. Design Tool is ontwikkeld voor hulp bij het calculeren van systemen en bij  definitieve bepaling van gegevens voor uitvoering. Een uitdraai van de resultaten geeft een duidelijk inzicht in en overzicht van de toegepaste installaties. Het Design Tool-programma is verkrijgbaar bij Alklima. Hieronder in het kort de mogelijkheden van Design Tool:

Invoeren systeemgegevens

Door middel van ‘drag & drop’ kunnen op een eenvoudige en snelle manier de systeemgegevens worden ingevoerd. Op het beeldscherm wordt een duidelijk overzicht van de installatie weergegeven. Design Tool controleert de configuratie zelf op toegestane specificaties. Met één druk op de knop kan van elke unit de maatschetsen, elektrische schema’s en specificaties op het scherm worden opgeroepen.


 

Adressering

Na correcte invoer van de installatie kunnen in dit scherm lokale en centrale bedieningen worden ingevoerd. Ook kunnen Lossnay WTW-units aan het  systeem worden gekoppeld. Design Tool kan het systeem vervolgens zelf adresseren.


 

Converteren naar AutoCad

Indien gewenst kan Design Tool het ingevoerde systeem converteren naar AutoCad. In dit schema worden de leidingdiameters, bekabeling en adressering weergegeven. Het AutoCad schema kan als principeschema worden opgenomen  in een installatietekening.


 

Converteren naar Excel

 

Op een net zo eenvoudige manier als hierboven beschreven converteert Design Tool het systeem naar een Excelbestand. In dit Excelbestand wordt onder andere een lijst van geselecteerde apparatuur, technische gegevens, resumé-leidingwerk, bijvulling koudemiddel en totaaloverzicht met systeemconfiguratie weergegeven.


 

Meerwaarde voor ontwerp en calculatie

Het invullen van de leidinglengtes geeft een compleet overzicht van alle installatieonderdelen van het project. De Design Tool kan een complete stuklijst van totale lengtes van de verschillende leidingendiameters genereren. Daarnaast toont Design Tool alle randvoorwaarden waaraan de installatie dient te voldoen. Een overschrijding van een limiet wordt als foutmelding weergegeven. Hierdoor kunnen mogelijk installatiefouten al in een ontwerpstadium worden gesignaleerd.

AutoCad bestanden

Alklima heeft AutoCad-bestanden van alle City Multi VRF-binnenunits, BC controllers en buitenunits. Deze bestanden zijn gedetailleerd en getekend op schaal, speciaal bedoeld voor  toepassing in installatietekeningen.