Label uitleg

Mitsubishi Electric Cooling & Heating heeft naast haar eigen MEQ label, welke de kwaliteit en het comfort garandeert nog een indrukwekkende lijst aan labels en certificaten. Dit om ons keer op keer te beproeven aan de hoogste technologische- en kwaliteitseisen die de markt aan ons stelt.

F-Gassen gecertificeerd

Alklima werkt alleen met F-gassen gecertificeerde bedrijven. De certificering is bestemd voor bedrijven die werkzaamheden verrichten aan kleine en grote stationaire koelinstallaties en grote mobiele koelinstallaties.
Certificering volgens het F-Gassenbesluit heeft betrekking op installatie- en/of onderhoudswerkzaamheden zoals montage, reparatie, (periodiek) onderhoud, inbedrijfstelling, preventieve controle of buitengebruikstelling.
 

Iso certifisering

Mitsubishi Electric is ISO 9001 en ISO 14001 ­gecertificeerd. Dit garandeert een continue kwaliteit en betrouwbaarheid.
 

Cleaning-free Technology  

Alle Climate Control modellen tot en met een capaciteit van 10,0 kW zijn voorzien van een technologie waardoor de leidingen van een oude airconditioning installaties met R22-koude­middel (nieuw R22-koudemiddel mag vanaf 1 januri 2010 niet meer worden toegepast en is vanaf 2015 geheel ­verboden, ook voor bestaande installaties) leidingen hergebruikt ­kunnen worden. Informeer bij de erkend ­Mitsubishi Electric installateur.
 

Milieuvriendelijk Koudemiddel  

Alle units in de RAC-serie zijn voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R410A. Dit koudemiddel verhoogt de efficiëntie van de installatie wat het energieverbruik vermindert. Daarnaast heeft R410A geen nadelig effect op het milieu. Doordat de Mitsubishi Electric systemen enkel door STEK erkende installateurs geïnstalleerd worden bent u gegarandeerd dat u het milieu geen schade aanbrengt.
 

Hygiënelabel

Alle units in de RAC-serie hebben de hoge ­gezondheidseisen van het gerenommeerde ­Instituut voor Milieu Hygiëne en Volksgezondheid te ­Gelsen­kirchen (Duitsland) feilloos doorstaan, waardoor de filters voldoen aan de strenge DIN 1946 norm. Daarnaast zijn de units getest op eenvoudige ­reiniging (VDI 6022) waardoor de units als eerste in de markt een hygiënelabel hebben.
 

Energielabel

Alle Room Airconditioners van Mitsubishi Electric ­hebben een gunstig energielabel. Vooral de Climate Control systemen zijn zeer energiezuinig. Voor koelen of ­verwarmen ­gelden ­verschillende waarden. De prestatie van een airconditioner in koelmodus wordt weer­gegeven in de E.E.R. waarde (Energie Efficiency Ratio). De prestatie van een ­air­conditioner in verwarmingmodus wordt weergegeven in de C.O.P. waarde (Coëfficiënt Of Performance). Hoe hoger deze waarde, des te zuiniger het apparaat. Wie kiest voor een appa­raat met klasse A, weet dat hij of zij kosten ­bespaart en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het behoud van het milieu. Het energielabel voor een RAC systeem wordt ­bepaald aan de hand van het ­aantal binnenunits en de toegepaste buitenunit. De ­erkend Mitsubishi Electric installateur kan u hierover ­informeren.
 

Environmental Vision 2021

Met ‘The Environmental ­Vision 2021’ levert Mitsubishi Electric een positieve bijdrage aan de aarde en haar ­bewoners middels technologie en actie. De actie die ­Mitsubihi Electric ­onderneemt om de doelstellingen van ‘The ­Enviromental ­Vision 2021’ te behalen resulteren nu al in feiten: ­Mitsubishi Electric heeft niet voor niets het grootste assortiment A-labels.